2024-01-08 272 浏览
喂喂,今次嚟到嘅这家餐厅啊,真系一个令人惊喜嘅地方!首先揭开序幕嘅系鸡皮饺子,搞到我个味蕾瞬间狂扑通搏,外皮咁脆,𠮶啖气嚟,令人回味无穷!再嚟就系大虾海胆酱意大利粉,真系无得输嘅选择🍝,意粉弹牙得嚟酱汁微咸中带有海洋滋味,食嘅时候简直觉得自己好似海神波塞顿咁浪漫飘逸!讲到酱油渍三文鱼配薯蓉,鱼皮煎得又脆又香,仲有青酱海鲜汁提鲜,味道好balance,真系劲正🐟!法式多士就更加唔得喇,呢个款嘢食,系唔止一层口感,系多层次感受,外脆内软,嘴冇停过!嚟到饮品,Earl Grey Latte同青苹果果茶都至正,尤其果茶清新得嚟又香甜,真系解渴又提神😋。港人讲求食嚟嘅快、正、精,呢间都算系做到喇。总括嚟讲,依家嘅都市人活得够快,偶尔松一松,同三五知己去呢啲地方添饮添食,真系一种赏心乐事!🍽️👍🏻😌