2017-07-15 627 浏览
今日约咗4个同事去Poly睇Design Show,其中一位同事又唔想喺Poly食lunch,我谂不如喺尖东食啦!不过以前喺尖东做嘢,食到冇乜好食。突然谂到历史博物馆有间Cafe,我又有两个同事系外国人,应该会钟意呢d有特色又怀旧feel的Cafe, 所以一行五个人就试吓呢间。间Cafe系社企营运,都想支持吓。望个餐牌,午餐选择唔多,某程度上都好啱我呢挺有选择困难症的人!我叫咗个鱼。制作似乎需时,因为同事叫常餐丶云吞面食咗成一半我个午餐先嚟。个餐汤系忌廉汤,有几片火腿,冇乜味,普通茶餐厅货色。碟煎鱼饭卖相并不讨好,食落去⋯⋯条鱼薄身,好咸!好似食紧咸鱼。d汁只系有咸味的茨汁,菜都是烚熟,冇味。认真麻麻。我d外国同事似乎对装修兴趣不大,反而边吃边看在仿古电视机播放的粤语残片😂

2017-07-15