2023-08-01
黎叁去壹最紧要食既唔系点心,而系佢哋既古早味情怀~净系佢哋既装修都感受到满满既年代感~ (坐落喺前西区裁判法院斜对面,得到西区土著科普话以前哄动一时既某明星顶包案就喺系呢度开庭~)叁去壹点心价钱方面都算相宜~而且食得出唔系一般工场出品,而系佢哋既自家制手工点心~虾饺烧卖都系21蚊四粒细细粒容易食,虾饺🦐皮晶莹通透唔系薄身皮但火候控制得好唔会蒸到溶溶烂烂一夹就散晒,虾味唔出但几爽口~蟹黄烧卖扎扎实实几啱我口味~猪肉混合冬菇🍄够鲜美,同平时唔同系呢款唔会太肥腻但又带有油脂香~棉花鸡有冬菇,鸡,蟹柳,垫底既鱼肚胀卜卜索满汤汁,仲有个芋头系超冧入口即化~呢两样先系个灵魂所在~凤爪正常比平时偏甜小小~ 蚝油腐皮卷个样好普通但食落足料好味,有椰菜、木耳、红萝卜呢啲配料令到口感丰富。加埋蚝油芡完全系细个食开既口味~牛肉球无平时既马蹄同芫荽味,肉质弹牙~加埋喼汁更加正~其实几钟意佢哋相对比较袖珍式既点心🫖 就算系一两个人去都可以试下唔同既款式~当日去唔见佢哋只猫猫,略有所失,下次经过再去探下猫猫~p.s. 记得佢哋既营业时间系05:30 - 14:30,唔好摸门钉呀~
叁去壹点心价钱方面都算相宜~而且食得出唔系一般工场出品,而系佢哋既自家制手工点心~ 虾饺烧卖都系21蚊四粒细细粒容易食,虾饺🦐皮晶莹通透唔系薄身皮但火候控制得好唔会蒸到溶溶烂烂一夹就散晒,虾味唔出但几爽口~ 蟹黄烧卖扎扎实实几啱我口味~猪肉混合冬菇🍄够鲜美,同平时唔同系呢款唔会太肥腻但又带有油脂香~ 棉花鸡有冬菇,鸡,蟹柳,垫底既鱼肚胀卜卜索满汤汁,仲有个芋头系超冧入口即化~呢两样先系个灵魂所在~ 凤爪正常比平时偏甜小小~ 蚝油腐皮卷个样好普通但食落足料好味,有椰菜、木耳、红萝卜呢啲配料令到口感丰富。加埋蚝油芡完全系细个食开既口味~ 牛肉球无平时既马蹄同芫荽味,肉质弹牙~加埋喼汁更加正~
其实几钟意佢哋相对比较袖珍式既点心🫖 就算系一两个人去都可以试下唔同既款式~ 当日去唔见佢哋只猫猫,略有所失,下次经过再去探下猫猫~p.s. 记得佢哋既营业时间系05:30 - 14:30,唔好摸门钉呀~