餐厅: 豚王 (V Point)
资讯:

👍🏻面可以客制化,肩肉/腩肉、细面 (幼面)/太面(扁平面)、面软硬程度、秘制酱油、香味油、蒜蓉,可以拣落多落少,如果唔食葱可以拣椰菜。我哋拣咗3碗唔同味的拉面:👩🏻限定王: 5月的限定王是「黑醋王」,豚骨汤内加入黑醋,秘制蕃茄酱及乳脂酪,有少少酸味,吃时有点清新,日式得来又带点意式风情👨🏻豚王: 原味猪骨汤底,汤底是日日新鲜煮熬十多小时,汤头浓味,唔知系咪因为 Chill妈食完清新的限定王,所以食这个时觉得太咸(酱油选了普通)👦🏻赤王: 在猪骨汤底上加上香辣酱油,点了少辣,吃时不觉得辣,一停下来就会发现辣味的后劲!肉系薄嘅肉,但都几大块,份量ok!肩肉虽瘦,但软滑,腩肉亦唔会有油腻感。溏心蛋同紫菜系另外点的!阿仔食一啖,大叫:好好食呀!个蛋黄好橙红色㖞!枱面有樽辣芽菜,配拉面都几相衬,记得要试吓👍🏻服务方面真系估唔到,店员会确认拉面喺由谁点,好似食西餐咁,记低上菜位置👍🏻店员对于小朋友点赤王表示惊讶🤪

我哋拣咗3碗唔同味的拉面:

溏心蛋同紫菜系另外点的!
阿仔食一啖,大叫:好好食呀!
个蛋黄好橙红色㖞!

枱面有樽辣芽菜,配拉面都几相衬,记得要试吓👍🏻

店员对于小朋友点赤王表示惊讶🤪
5月限定黑醋王