2017-12-26 500 浏览
话说今晚约左朋友去黄埔睇戏,睇完戏就食埋饭,朋友提议食日本拉面,都好㖞我都好耐无食拉面啦今次我地黎金田家试新野,应该唔系开咗好耐。门口都算显眼坐低后发现地方都好细坐位比较少,可以坐高枱高凳睇到厨房煮拉面拉面店内的布置都几靓㖞坐低左我哋就叫咗饮品先,朋友饮可尔必思,佢表示好味,而我就饮绿茶拉面嘅卖相令人流晒口水食落亦真的不错,汤底亦超正,不咸亦不觉有味精,食完唔会口渴,超赞朋友就食黑豚肉拉面,卖相亦相当吸晴佢表示好好味,面质有口感,溏心蛋而十分流心豚肉半肥瘦,比例岩岩好我地食完D豚肉觉得好好味,就追加豚肉叉烧超正,今次实肥死啰饺子点埋果汁又系好好味,不会煎到干晒,食落有肉汁肉味所有食物都好好味,都忍唔住叫埋个薯饼试吓番薯蓉内有少量牛肉碎而紫薯内真系有惊喜,竟然有我最喜欢的栗子粒真系劲好味总结: 虽然地方比较窄,但今日喺店内食的所有食物都真系好好味虽然我唔系经常食拉面,但系都食过好几间,发现唔及呢间好味绝对系拉面首选,回头率100%
今次我地黎金田家试新野,应该唔系开咗好耐。门口都算显眼
拉面店内的布置都几靓㖞
黑松露拉面
拉面嘅卖相令人流晒口水
黑豚肉拉面
朋友就食黑豚肉拉面,卖相亦相当吸晴
佢表示好好味,面质有口感,溏心蛋而十分流心
豚肉半肥瘦,比例岩岩好
豚肉叉烧
我地食完D豚肉觉得好好味,就追加豚肉叉烧
超正,今次实肥死啰
饺子
饺子点埋果汁又系好好味,不会煎到干晒,食落有肉汁肉味
薯饼
所有食物都好好味,都忍唔住叫埋个薯饼试吓
番薯蓉内有少量牛肉碎
而紫薯内真系有惊喜,竟然有我最喜欢的栗子粒
真系劲好味

虽然我唔系经常食拉面,但系都食过好几间,发现唔及呢间好味
绝对系拉面首选,回头率100%
2017-12-21