2019-05-11
同班朋友约了去尖东一间叫日悦极尚日式放题, 入到去, 给人的感觉完全唔似是食放题, 好似食自助餐, 因为我食过好多放题, 通常食放题的食肆座位比较窄, 而这间, 食肆有超大的空间, 座位又非常阔落, 楼顶空间又高, 环境超舒服. 食物选择非常多任你食, 仲有清酒, 梅酒, 花茶任饮, 不但止座得舒服, 连他们放甜品酒水的area都非常宽敞,几个人企埋一堆攞嘢食都唔会觉得拥挤, 仲有名贵的Movenpick and Hagendaz 雪糕任食, 真的似食自助餐. 而我最钟意的是这间竟然有传统糖水食, 仲系非常非常好味添, 有红枣桂圆杞子茶, 这茶煲得好溶, 好出味, 真的要赞! 仲有海带陈皮绿豆沙, 我食得超饱之余我都食咗两碗这绿豆沙, 因为我真的觉得这绿豆沙超好食, 绿豆已煲到起沙, 又粉又溶, 好耐都无食过咁好食的绿豆沙了, 正! 放题的食物, 无论鱼生, 寿司或炸物, 都非常新鲜, 而且落咗order后会好快上俾你, 羊架, 牛肉任叫任食, 烧牛脷好食, 烧海虾都好食, 呢餐我真的食得好满足, 食过好多地方的放题, 我真的要讲这间是我食过的最好的一间!