立冬后,食店陆续推出羊腩煲,听朋友推介,话尖沙咀二锅头一个价钱,任食羊腩煲、烤鱼、鸡煲、猪手煲、牛尾煲,仲可以打埋边炉,啤酒、汽水任饮。今晚同埋屋企人嚟试吓。首先嚟最期待嘅羊腩煲,里面有冬菇、冬笋、马蹄和枝竹,吸收咗羊腩嘅味道,真系好入味,完全唔会越食越咸。店员好亲切友善,见我哋有啲想加码,仲鼓励我哋话任食,钟意嘅再加多煲比我哋。不过家人又想食烤鱼,啱啱天文台话要打台风,佢提议不如打包一份羊腩煲,留返屋企打风慢慢享受。咁大煲先$268,都真系好抵食。当然堂食更加抵,因为加几十蚊可以食足7个钟,真系可以横夸2餐,人多嘅话可以试足咁多款。烤鱼煲都唔错,店员详细讲解后,我哋拣咗青江鱼,果然啖啖肉,骨唔多,鱼身经过调味同油炸再煮,鱼皮吸哂汁,食落真系好好味。今次既晚餐非常满意,既有美味既羊腩煲,又有烤鱼既惊喜,希望下次多D人再黎,继续探索更多美食!

2024-11-13
  • 羊腩煲