2017-12-08
一家一向中意打边炉,入冬最好既活动梗系即系去烚下烚下🍲知道旺角新开左间新火锅店,大家收工去好方便,一于决定试佢!一坐低店员就放一篮调味料俾你自助调配锅底款式好多,除左平时猪肚/芫茜皮蛋等,新款既仲有芝士鸡煲/麻辣鸡煲/蕃茄汤底等等屋企人想饮啖汤水所以我地拣香茜皮蛋锅佢装潢上明显有花心思,每枱都用沙发位等客人坐得舒服d👍🏻 而且佢楼底高,人多倾偈既时候都唔会觉得焗同太嘈水吧用open kitchen 好有格调等紧汤底尼既时候, 叫个炸鱼蛋头食住先佢有分鱼蛋头($28)同炸鱼蛋头($48)睇个价钱就知有唔同XD呢个炸鱼蛋头即叫即炸, 食落既时候熬热辣辣好香口汤底尼啦~比平时出面果D多料好多,平时食开芫茜锅得面头几片芫茜呢个夹极都有而且其他配料例如皮蛋、豆腐、马蹄等都好足料我地都有趁未落𩠌既时候每人勺返啖汤饮下手打五宝拼盘有手打墨鱼、手打虾丸、手打牛肉丸、手打黄金墨鱼同手打芝士虾丸叫杂锦可以一次过试哂唔同款XD五宝拼盘全部都系手打, 食得出真系弹牙D有口感D特别推荐黄金墨鱼同芝士虾丸好特别食落入面系咸蛋!手打蟹子鲜虾滑每粒都分到好多蟹籽同埋佢剐得恰到好处,咬落仲好多一粒粒虾肉P.S员工服务态
一坐低店员就放一篮调味料俾你自助调配
屋企人想饮啖汤水所以我地拣香茜皮蛋锅
水吧用open kitchen 好有格调
佢有分鱼蛋头($28)同炸鱼蛋头($48)
睇个价钱就知有唔同XD
呢个炸鱼蛋头即叫即炸, 食落既时候熬热辣辣好香口
汤底尼啦~
比平时出面果D多料好多,
平时食开芫茜锅得面头几片芫茜
呢个夹极都有而且其他配料例如皮蛋、豆腐、马蹄等都好足料
我地都有趁未落𩠌既时候每人勺返啖汤饮下
手打五宝拼盘
叫杂锦可以一次过试哂唔同款XD
五宝拼盘全部都系手打, 食得出真系弹牙D有口感D
特别推荐黄金墨鱼同芝士虾丸
好特别食落入面系咸蛋!
手打蟹子鲜虾滑
每粒都分到好多蟹籽
同埋佢剐得恰到好处,
咬落仲好多一粒粒虾肉
P.S员工服务态度真系好好, 果晚坐低哂汤底都尼埋, 我地想转坐第2枱,
员工帮我地搬哂每一样野, 仲要好有礼貌
全程回答我地一D查询既时候又好好态度