2018-02-15
早就想一班朋友一齐食中菜,听同事讲过话呢边有好多正中菜食,今晚我地一班人决定黎试下食团年饭。负责人细心招呼我地喝茶,等我地人齐之后就才叫厨房开始起菜。江南六小碟(青芥小木耳,梅酒圣女果,牡丹虾仁,七味脆豆腐,秘汁牛脸颊,陈醋海蜇头)冷盘包括有青芥小木耳,梅酒圣女果,牡丹虾仁,七味脆豆腐,秘汁牛脸颊,陈醋海蜇头。陈醋海蜇头同梅酒圣女果系我比较钟意嘅,陈醋海蜇头够晒爽口,一啲都唔软淋淋,梅酒圣女果就十分惹味同开胃,因为酸酸甜甜,差啲连汁都想喝埋黄皮老虎班两食(鲜百合兰度炒斑球,锅烧斑头腩)黄皮老虎班超大份量,所以师傅用黎整左二食,不过我就比较钟意锅烧斑头腩,佢吸收左酱汁嘅精华同埋份量十足,即使系脂肪位都可以做到油而不腻招牌炸子鸡听职员介绍,这餐厅嘅一道名菜,餐厅系即叫即整,非常有心意。无谂到系呢度都有即叫即整,入口唔会太咸,皮又够脆身,真系令我地成班都回味无穷鲜露荀带子玻璃虾球带子粒粒都好大粒,每人分到的份量不算小,师傅炒得真系够晒惹味,黎呢度食饭真系绝对唔可以错过。鲍汁金菇炆伊面首先镬气十足之余更显份量十足,啖啖都系真功夫。蛋白杏仁茶餐厅作为甜品嘅蛋白杏仁茶,入口都够晒滑身同埋唔会太甜,
江南六小碟
黄皮老虎班两食(鲜百合兰度炒斑球,锅烧斑头腩)
招牌炸子鸡
鲜露荀带子玻璃虾球
鲍汁金菇炆伊面
首先镬气十足之余更显份量十足,啖啖都系真功夫。
蛋白杏仁茶
餐厅作为甜品嘅蛋白杏仁茶,入口都够晒滑身同埋唔会太甜,作为今餐嘅结尾都算完美,不过餐厅嘅各种细心表现真系比我深刻印象。
总括黎讲,食物相当唔错,食物嘅份量亦好足,我地个个都食到饱,所以真系俾左一个好好嘅体验俾我地,呢度绝对系值得一试架