2017-09-23
之前食过佐敦嘅平昌7080,觉得几好食,今次带住期待嘅心情嚟到太子试呢间7080一嚟到连menu都未睇,佢哋就捧咗一大堆嘢嚟:有豆腐,鱼糕,生菜,蒜头青椒,豆瓣酱等等鱼糕入面有三色椒同洋葱,甜甜哋几好食,而且佢系任添嘅,所以我哋都食咗两碟因为几肚饿所以先叫咗个炒粉丝,有洋葱,红萝卜丝,白芝麻同厚切猪腩肉粉丝质感好Q,但又唔会太烟韧咬唔断,啱啱好热辣辣食呢个真系好好味,值得推介重头戏嘅戏肉嚟啦,呀猪妈出场!!!佢首先用唔咸唔淡嘅广东话问话帮我哋烧好冇,我哋梗系唔会推却,即刻话好啊唔该哂!佢首先烧嘅系鸡肉,全部鸡脾肉腌得好好食,甜甜哋好滑呀啲肉沾上豆瓣酱,再加埋蒜片同青椒碎,包埋生菜一齐食真系好夹一啲邪恶咁都冇XD基本上之后全程都系呀猪妈帮我哋烧,见佢周围走,烧下呢张台又烧下个张台咁都几辛苦架啲鸡差唔多烧完嘅时候佢帮我哋落猪腩肉,猪腩肉系厚切嘅,烧到咁上下熟嘅时候就帮我哋剪好,令每一面都可以烧到脆卜卜加埋泡菜同芥末一齐食简直系味蕾嘅冲击!呀猪妈好亲切咁一路烧,一路用佢啲广东话同我哋倾计又好似个妈妈咁,同我哋讲话食蒜头同洋葱对身体好,可以食多啲好钟意呢个韩国婶婶体贴嘅服务呀走嘅时候去对面马路
重头戏嘅戏肉嚟啦,呀猪妈出场!!!
佢首先烧嘅系鸡肉,全部鸡脾肉腌得好好食,甜甜哋好滑呀啲肉
沾上豆瓣酱,再加埋蒜片同青椒碎,包埋生菜一齐食真系好夹
一啲邪恶咁都冇XD
加埋泡菜同芥末一齐食简直系味蕾嘅冲击!
呀猪妈好亲切咁一路烧,一路用佢啲广东话同我哋倾计
又好似个妈妈咁,同我哋讲话食蒜头同洋葱对身体好,可以食多啲
好钟意呢个韩国婶婶体贴嘅服务呀
走嘅时候去对面马路搭巴士,发现招牌系夜晚好光好靓,我会认住佢下次再嚟架啦