2023-11-13 68 浏览
心血来潮想食寿喜烧,即兴揾到呢间锅物店,walk in等咗半个钟左右,比预期快舖内环境舒适,店员亲切、服务周到,食材亦好新鲜,可惜汤底偏淡有三款汤底拣,因为本身想食寿喜烧,当然系叫返寿喜烧汤底。初初食好淡味,到后期渌得多肉同菜,先熬到个汤底浓返啲。理解可能系唔想盖过咗食材嘅味道,但个人口味想食到略为浓少少嘅酱油味道🫠加咗钱配饮品,一饮就知道系午后之红茶。抵唔抵就见仁见智,我初时觉得唔抵,但谂多两谂,起码一定好饮,好过某啲餐厅畀杯淡如水嘅奶茶都要收十几蚊,就开心咗😆总结嚟讲,对汤底有少少失望,但食材、环境、服务确系唔错,所以有机会嘅话,都会再去试吓其他牛同汤底👍🏻

黑毛和牛A4套餐
黑毛和牛A4套餐