2023-05-09
真系好满足,同闺蜜一齐share 食咗个 Veggie All Day Breakfast ,饮左咖啡,soufflé pancake,仲有smoothie ,好少可每一样嘢都咁有特色,决定要记录一下。咖啡系我嘅至爱,选定要order 咖啡师特调 coffee ice ball,果然无拣错。饮落口有明显果味,问店员cold brew 用咩咖啡豆,佢话系Ethiopia + Papua New Guinea,真系饮到咖啡嘅甜味,等到冰球溶少少就有蜜糖味,最后尾我贪得意整碎波波冰,仲俾我饮出冻柠檬茶风味,设计呢杯特饮嘅 barista 好犀利,做到呢3个风味同层次出嚟,绝对系得意之作!饮紧 cold brew 之际,Veggie All Day Breakfast 嚟到,炒蛋够热,白磨菇爽口新鲜,满满的一大碟,闺蜜今日要食素,合晒佢心水。跟住上埋抹茶红豆沙冰,饮2啖上面𠮶一层以为冇乜特别,原来唔记得搞几搞底层嘅红豆,成个smoothies 唔同晒,好厚身,落足料,令我谂返起去日本Cafe 嘅时光,因为日本人一啲都唔会孤寒,而 HoiHoi 都系咁阔佬。主角终于要出场喇,点左 caramel
主角终于要出场喇,点左 caramel banana soufflé pancake,好大碟,pancake 厚身,cream 好香,即时满足左,bonus 系佢劲多香蕉,又系好阔佬,今时今日份量咁足嘅餐厅真系好难得!
感恩小确幸的出现 💕