睇戏睇完早场,午饭和老公去试下这间餐厅。好耐无去𠮶边食饭,记得前身系「果一道」(素食餐厅),现在易手了。餐厅环境系ok ge, 我点左黑松露杂菜炒意粉,老公要食肉,所以点左鸡扒意粉。黑松露杂菜炒意粉先上,侍应刚端上来,我看到西式既炒意粉配搭左中式既黑木耳已心知不妙。然后我就闻到一阵古怪既酸味....我以为系松露酱配搭左黑木耳所出的「古怪味」,所以傻傻的照食(左半碟)。蔬菜都唔叫有问题既....唔知「酸味」系咪来自意粉....碟炒意粉一d 松露酱既味都无,因为佢实在加得太少。接著侍应把老公点的鸡扒意粉都端上来了,老公分左d 鸡扒俾我....又闻到「酸味」,同我碟炒意粉一样既味....咬一啖鸡扒就知d 鸡扒「酸左」。佢未去到「酸宿味」,不过好明显系「酸左」,开始变坏/夏天天气热,食材响厨房放得唔好。我哋只怪自己倒霉,埋左单,临走前忍唔住同貌似老板既男人讲「你哋d 鸡扒酸左」。佢只系「哦」左一声。我哋单都埋左,无谂住R 咩著数。只系觉得钱花得有点不值,点都要反映下。今次系我第一次写Open Rice 既食评....因为真系忍唔住,未食过一间咁差既餐厅。连最基本既食材都处理得唔好。

2021-05-11