2021-10-14
朋友介绍四方俾我试,佢用*放题既价钱,散叫既质素* 去形容呢间火锅小店。朋友又分享左食物图片俾我,所以我都抱住几高既期望去试。结果当然没有失望!题外话, 我提前了三星期预约,但中途更改了三次时间🙈我自己都觉得很不好意思了!但老板娘态度仍然很好,叫我不用担心不用不好意思。这点非常之 impressive。我们预约较早,六点半便到。当时一枱客人都没有。小店面积不大,放了六至七张台。 但台面尺寸算阔落,可以放到不少食物。火锅炉是由一小一大的四方型组成的。可以同时有两个汤底。老板很热情招待,又推荐了一些特色的食物。小食分量很大碟, 金皮蛋,夫妻肺片和拍青瓜都腌得很入味,又麻又辣后劲强劲!!十分推荐,但可以叫老板俾少d份量,以免浪费!第一次食放题有黑栢叶!平时散叫一碟都70至80蚊!老板教我地渌20,30秒就可以食,很爽口,正雪花肥牛一上枱即刻哗一声,份量大大碟,色泽鲜嫩。 雪花纹路均称,肥瘦适中。海鲜类 - 新鲜!!睇相都应该睇到出吧!仲有我最爱既鳝片和脆肉鲩鱼腩,encore 左3碟手打丸 -推荐牛丸?不推荐牛舌-个人偏好细块薄切。老板太豪,切得太大块牛胸爽- 第一次食,份量又系大大碟!出去
火锅炉是由一小一大的四方型组成的。可以同时有两个汤底。
老板很热情招待,又推荐了一些特色的食物。
十分推荐,但可以叫老板俾少d份量,以免浪费!
雪花肥牛
海鲜类 - 新鲜!!睇相都应该睇到出吧!
仲有我最爱既鳝片和脆肉鲩鱼腩,encore 左3碟
手打丸 -推荐
牛丸?不推荐
牛舌-个人偏好细块薄切。老板太豪,切得太大块
牛胸爽- 第一次食,份量又系大大碟!出去散叫应该唔平,可惜个人不太喜欢个口感,试下就算喇😄
总括黎讲,$29x可以有咁既质素绝对值得更多人帮衬👍👍依家有埋地铁站就更方便啦