2020-06-02 123 浏览
本人系鱼火锅爱好者,之前知道有间新开餐厅,叫左朋友一齐试。餐厅个格局几得意,下面酒吧可以一路等人一路饮野,上面就系餐厅。餐厅阔落正路,无平时中式火锅个种地mao味,仲有小小日本style(唔知你明唔明我讲咩)。anyway,我地叫做个斑嘅煲,鱼肉有质感,滑得黎小小弹牙,仲有新鲜鱼嘅甜味,d staff 会好好提左你食左鱼先费时煮过龙。其他大路边炉材料相比外面卖相精致,值得一提墨鱼滑,超级好味!除左打碎嘅滑之外,佢里面捞埋一件件墨鱼粒仔,成件事有口感左;另外好高深地墨鱼滑上菜时会有一只蛋系上面,d staff 会建议你捞捞捞,如果觉得你蠢会帮埋你捞😂...坦白讲,个滑除左之前多左嘅口感,系真系滑左嘅。那价钱方面我唔会话系以平行先,但材料同质素对的住佢嘅价钱,尤其依家封关(well 封关后虽然都未必会过去神舟大地),但的确佢做到个种正宗口味,可以顶到瘾。
本人系鱼火锅爱好者,之前知道有间新开餐厅,叫左朋友一齐试。