今日黎到位于马鞍山既哩间日式居酒屋。居酒屋环境宽敞舒适,有长形吧枱位置、大量四人座位及私隐度高嘅卡位。餐牌上除左单点食物,仲有定食套餐可以选择,每日亦会有唔同嘅是日推介及优惠。🔸极上刺身八点盛合 $528八点刺身包括牡丹虾、海胆、帆立贝、中拖罗、大拖罗、油甘鱼、真鲷及金目鲷,所有刺身都相当新鲜,海胆亦鲜甜,完全唔腥,牡丹虾大只弹牙,同帆立贝一样味道鲜甜,中拖罗及大拖罗亦完全无筋,其他刺身都鲜甜肥美,绝对系好食推介👍🏻🔸炙烧左口鱼背丼 $238系晚市嘅定食套餐,包沙律及面豉汤。丼饭入面有炙烧金目鲷、油甘鱼、三文鱼、珍宝帆立贝、鱼背、珍宝赤虾、三文鱼籽及时令白身鱼一款,全部刺身都经过炙烧,带有炙烧香气,当中最钟意油甘鱼、帆立贝同珍宝赤虾。🔸鸡串盛 $148哩个盛合性价比都几高,入面有齐免治鸡肉串、鸡胸软骨、鸡皮串、鸡肾串及鸡腿肉串,全部即时烧制,热辣辣上台~当中我最钟意非常好咬既鸡胸软骨、鸡皮串及鸡肾串,点埋旁边嘅七味粉一齐食,真系非常惹味,而免治鸡肉串蘸上鸡蛋酱油,亦系非常唔错,抵食推介👍🏻

🔸极上刺身八点盛合 $528

🔸炙烧左口鱼背丼 $238