2023-01-03
天时咁冻一定系一家人一齐打边炉㷫恰恰暖笠笠🤤今次就去左土瓜湾一间隐世火锅店。首先一入门口第一样一定要赞嘅系环境真系好整齐干净,因为除左啲大集团嘅火锅店系比较干净外,其他嘅小店都一般般。但系呢一间店绝对系好,好,好!!啲枱櫈地板唔会有油立立感觉,坐得劲舒适,第一印象已经加分✅️当然一间火锅店最重要系除左个炉就梗系个汤底啦🤣我嘅打边炉习惯系要拣可以饮嘅汤底,所以我就拣左昆布同蕃茄薯仔汤底,系开始滚之前一定要饮啖汤先,好想讲佢地嘅汤底系无味精味,特别系蕃茄薯仔我地仲饮左成半煲。🤣(餐牌)唔试过真系唔知,一间土瓜湾小台嘅食材竟然会唔hea仲可以咁新鲜😍头盘我地叫左一个象拔蚌刺身🥢象拔蚌刺身以冰底冰震住,keep住新鲜同温度,装饰仲好靓添。(象拔蚌刺身相)象拔蚌刺身咬一啖劲爽口,一啲都唔腥,鲜味仲充满住成个口腔,自己一个食左三分一盘,实在太正🤤最后我地食净个内脏,问台员姐姐可以点处理,佢教我地可以放落汤底滚,可以增加鲜味,又的而且确几吊味,值得一赞💯🫶(牛天梯,猪朋狗友相)之后我地叫之呢度嘅招牌牛天梯同埋猪朋狗友,佢地分别系不同牛肉嘅部位,简直系我呢个牛魔王嘅至爱,一次满足哂我食牛嘅愿望🤗而另一款
天时咁冻一定系一家人一齐打边炉
㷫恰恰暖笠笠🤤
今次就去左土瓜湾一间隐世火锅店。
(餐牌)
(象拔蚌刺身相)
(牛天梯,猪朋狗友相)
之后我地叫之呢度嘅招牌牛天梯同埋猪朋狗友,佢地分别系不同牛肉嘅部位,简直系我呢个牛魔王嘅至爱,一次满足哂我食牛嘅愿望🤗而另一款就系猪肉大集合,钟意食猪嘅朋友一定要试,有猪腩肉猪肉丸等等,真系大满足呀!!
(其他食物相)
(汤底相)
好耐未试过打边炉系食哂所有野食,一定会再黎呢间充满住诚意嘅小店食🍲
一个小秘密,听介绍嘅朋友讲,如果好彩有时夜晚时段仲会撞到歌手明星🤩🤩