朋友仔近排终于揾到份新工,咁开心当然要庆祝一下喇,所以我就揾左日下午约左佢去铜锣湾食omakase,见到午餐set都有几款,份量及价钱都大不同,可以选择食刺身/丼/寿司set,可以根据自己喜好做选择_我地就叫左鮨每位$398套餐包括:茶碗蒸,沙律,寿司(12件),乌冬,甜品(雪糕或咖啡)每上一款寿司前,师傅都会做一下介绍寿司名,当然如果有兴趣,仲可以同师傅交流,所以食omakase好睇得出师傅整寿司心机同对客人用心12款寿司我最爱三文鱼籽食落口,一爆开鲜甜味就出哂黎,仲粒粒都晶莹剔透北海道马粪海胆用紫菜包黎食,啖啖都食到海胆,而且冇腥味牡丹虾虾肉肉质结实,食落爽口弹牙)其他寿司包括有吞拿鱼,针鱼,带子等,每一款食材都好新鲜,带给我唔同感觉_黑松露茶碗蒸蒸蛋十分嫩滑,加上蟹肉、冬菇,食落口感非常丰富,未黎乌冬都已经够哂了_抹茶雪糕食完所有料理再食雪糕,真系一个happy end

我地就叫左鮨每位$398

12款寿司我最爱三文鱼籽
食落口,一爆开鲜甜味就出哂黎,仲粒粒都晶莹剔透

北海道马粪海胆
用紫菜包黎食,啖啖都食到海胆,而且冇腥味

牡丹虾
虾肉肉质结实,食落爽口弹牙)

黑松露茶碗蒸

抹茶雪糕
食完所有料理再食雪糕,真系一个happy end