2018-06-29
期待而久既炉端烧,今日终于食到啦!呢间餐厅系地铁站附近,位置方便就脚。主打炉端烧,装潢走日式风格,我既位置仲可以直接望住师傅烤串烧既模样,彷如置身系日本居酒屋之中。座位宽敞,坐得都几舒适。除左炉端烧,仲有寿司,刺身,串烧等等各款日式料理。北海道蟹壳蟹肉蟹膏烧($78)之前见人地打卡好靓,一直想食好耐既蟹膏烧!蟹壳盛载住丰富既蟹肉同蟹膏,捞埋鹌春蛋既蛋液,烧几分钟就食得。蟹味十足,入面仲有丝丝蟹肉,相当惹味。浜烧鲍鱼($62)河豚干($68)闻落去香喷喷,烤得岩岩好。味道甜甜地,就算唔点沙律酱都劲好食👅朋友话同日本既味道几乎一样。明太子牛油鱿鱼烧($58)鱿鱼爽口弹牙,牛油味再浓啲就完美。稻草烤塩鲣刺身($98)就咁睇表面以为系全熟,点知咬落去系刺身既口感。配上蒜片,葱花同酱油,味道丰富。鱼片新鲜,带点稻草既独特香味,几特别。海胆($98)意想唔到会系成板海胆既份量,味道鲜甜,够晒Creamy,入口完全冇腥味,好新鲜👍🏻我只能够用幸福黎形容!下次黎既话要同朋友一人嗌一板先得👅柠檬秋海($46)
除左炉端烧,仲有寿司,刺身,串烧等等各款日式料理。
北海道蟹壳蟹肉蟹膏烧($78)
浜烧鲍鱼($62)
河豚干($68)
明太子牛油鱿鱼烧($58)
鱿鱼爽口弹牙,牛油味再浓啲就完美。
稻草烤塩鲣刺身($98)
海胆($98)
柠檬秋海($46)