2023-11-08 40 浏览
最近同好友去咗尖沙咀的火锅私房菜,佢地以精选食材和特色汤底吸引食客,我地大家都食到觉得意犹未尽!一开始先上一锅炖汤,我地拣咗鹿茸菌花胶汤,滋阴养颜!以多种滋补材料慢慢熬制而成嘅汤底,有营养又鲜甜。我地饮完汤再加汤开始打边炉~手切安格斯牛肉我地四个对呢碟牛肉都赞不绝口,以前我话过食火锅我钟意食薄切肉,我本来见到呢碟牛肉觉得有啲厚,怕韧,但系食落系软绵绵入口即溶,非常新鲜嘅牛肉先有咁嘅口感!豪华原条龙虾 海鲜拼盘海鲜拼盘有预先开好嘅豪华原条龙虾,非常贴心,更有生蚝、花甲、皖鱼等,啖啖鲜味豚肉片新鲜又美味,厚度适中。就算手切安格斯牛肉真系过分出色都没有被比下去手打四宝丸分别有虾肉、鱼肉、牛肉同猪肉丸,四款都好弹牙非常美味。鲜炸响铃卷我超钟意食响铃~~索晒啲炖汤超美味稻庭乌冬手打乌冬好弹牙,食到停唔到口野菜盒当然要均衡饮食,野菜盒有油麦菜、生菜、娃娃菜、粟米、番茄、冬菇、杏鲍菇等,任君选择呢间嘅食材好高质,推介比大家试下。我当然又帮大家攞到优惠啦~就系呢张四人入座 HK$400电子现金券(需预先订座兑换;星期五或公众假期前夕不能使用)!

手切安格斯牛肉
豪华原条龙虾 海鲜拼盘
豚肉片
手打四宝丸
分别有虾肉、鱼肉、牛肉同猪肉丸,四款都好弹牙非常美味。
鲜炸响铃卷
我超钟意食响铃~~索晒啲炖汤超美味
稻庭乌冬
手打乌冬好弹牙,食到停唔到口
野菜盒