2015-07-20 3579 浏览
呢一晚同朋友劈落西环,目的系去吔海鲜,听讲佢地既海鲜全部空运到港,唔卖本地野㗎啵。Menu上有好多海鲜种类俾客人拣,而每日都有special既海鲜推介,客人可直接出去拣海鲜,再落单就ok架啦!呢到既海鲜以清蒸为主,讲真,只要海鲜够新鲜,清蒸一定好食,应该话好难唔好食啰,相信店主对自己既食材好有信心先打造呢个九层塔既概念吧 (笑) 拣左海鲜后等师傅处理再蒸啦!咁我地再叫个刺身吔住等啦!哗...带子不得了,好鲜甜好弹,100分,真系掂,甜虾都唔弱,一样系鲜甜无比,我对之后既蒸海鲜即时好有信心 (爆)好啦好啦!海鲜埋位啦!由于我地后加鸟贝,所以样样衰衰得几粒放喺第一层 haha,鸟贝肉唔算厚,但鲜甜爽弹有海水味,正。不过讲到全晚最正,应该系圣子啦!真系甜到你唔信,每款海鲜壳上既汁一定要饮胜,精华黎架。圣子中间pat黑黑地既膏又香又滑,肉厚鲜甜又弹牙,最中意呢个圣子。北寄贝我第一次用清蒸,哗,厚肉到呢,饮埋d汁觉得自己好幸福啊!又大只又厚肉又鲜甜,呢一篇食评将出现多次鲜甜厚肉弹牙既字眼,恕我字穷吧。。。哈中虾大只又大份,好似百零蚊有11只,靓海虾既虾头我够胆啜,好多膏好好味,虾肉结实,如果点埋
中虾大只又大份,好似百零蚊有11只,靓海虾既虾头我够胆啜,好多膏好好味,虾肉结实,如果点埋辣椒豉油仲正。
再黎系濑尿虾,食到一半濑尿虾已好饱,有少少顶唔顺,事关佢爆哂膏 (有图有真相),佢地既濑尿虾肉比较软,d膏系似蒸熟左既蟹子咁,食1件已经有d漏,好彩朋友够大食 (爆)
到最后我地叫左鱼汤,加毛蟹,如果唔够饱可以用鱼汤打边炉,不过我地太饱啦!饮左2碗汤我宣布弃权,毛蟹都食唔到啦!个汤甜到呢...上面蒸既海鲜精华全部滴哂落个汤到,你啖汤话点会唔甜吖 (笑)