螢火

Hotaru
尖沙咀萤火 有铁板烧又有omakase 🇯🇵店内装修高级有格调 仲有一幅屏幕墙 播住色彩缤纷嘅天灯画面 客人可以喺手写板上面写上祝福/许愿字句 再喺屏幕播放出嚟 几有心思🫶🏻而家仲有promotion 惠顾萤火是日推介晚市铁板烧($1390一位)就会送海胆杯 仲可以有免费清酒任饮两小时🍶套餐包含咗沙律/蒸蛋/海鲜/和牛/渍物/汤同甜品 当中有几款要特别介绍一下ꕥ 蒸蛋有惊喜✨系黑鱼子鹅肝蒸蛋 矜贵得嚟 一入口已经有浓郁鹅肝香味🤤 ꕥ 是日海鲜日本象拔蚌 简单以盐同胡椒调味🫙清甜爽口ꕥ 南非鲍鱼配嘅系海苔汁 较为新颖 入口味道平均 互不抢味👍🏻另外旁边仲有个黑松露酱 感觉截然不同 香味更为浓郁ꕥ 澳洲龙虾龙虾超大只 亦好新鲜 我哋两个人食晒成只绝对够食有多🦞煮法系用返龙虾膏嚟调味 所以鲜味特别突出ꕥ 日本A5和牛同朋友一个拣薄烧 一个拣厚烧 咁就可以share试晒两种😆薄烧和牛中间会夹住葱蒜 较为惹味 而厚烧就主打原汁原味 更食到牛嘅原味同油脂香ꕥ 樱花虾炒饭负责我哋枱嘅Ben师傅话呢个炒饭系佢嘅强项👨🏻‍🍳果然无失望 饭炒至粒粒分明 樱花虾份量刚好 将蛋汁拌匀一齐食 食落去香得嚟又唔会

ꕥ 蒸蛋

ꕥ 是日海鲜
日本象拔蚌 简单以盐同胡椒调味🫙清甜爽口
ꕥ 南非鲍鱼

ꕥ 澳洲龙虾

ꕥ 日本A5和牛

ꕥ 樱花虾炒饭
负责我哋枱嘅Ben师傅话呢个炒饭系佢嘅强项👨🏻‍🍳果然无失望 饭炒至粒粒分明 樱花虾份量刚好 将蛋汁拌匀一齐食 食落去香得嚟又唔会有腻感 平时去到炒饭部份我多数都食唔落 不过今次我一粒都无食剩🤤

最后嘅甜品就系红豆雪糕🍧呢餐超满足啊
特别鸣谢Ben师傅 功架十足 又健谈 大家倾下旅行经 倾得好开心🫶🏻

另外大家想食嘅最好预先订位 都颇full㗎呢度☎️有需要仲可以预先book定铁板烧房添 更有私人空间