2023-04-07
同朋友行完街黎左九龙湾嘅茶木分店食野。见到佢个餐牌有好多都系期间限定嘅野食,我地就拣左呢款满杯珍珠铁观音奶茶,佛手柑水果茶,软壳螌龙虾汁手作面,古早杏鲍三杯鸡同埋草莓香草蜜糖欧软砖块。软壳蟹龙虾汁手作面,手作面嘅面质好出色,弹牙得黎又好软滑。软壳蟹非常香脆,入面好juicy, 而且有两大旧,份量十足架!古早杏鲍三杯鸡,配左红烧汤底米粉。三杯鸡味道浓郁,惹味。杏鲍菇好入味,好爽口。米粉好弹牙,吸左啲汤汁好好味呀!套餐配左小食盐酥鸡同埋珍珠奶茶味雪糕!盐酥鸡非常香脆可口,奶茶味雪糕有黑糖味,非常香浓。草莓香草蜜糖欧软砖块,砖块每旧都好香脆,加埋草莓同吉士酱,甜甜地,唔会好腻。饮品方面,珍珠奶茶入面啲珍珠非常弹牙,好有咬口。水果茶好大壶,入面好多水果,非常足料!