2022-08-25
今日同朋友出尖沙咀行街,行到食晚饭嘅时间就去咗之前食过几次嘅熺会馆打边炉😋我觉得餐厅嘅环境都几好,座位又大又舒服。就算好多人一齐食饭都唔觉得迫夹。真系几岩三五知己喺度食饭倾偈!每一次嚟都系叫鸳鸯汤底。今次都唔例外。其中一边系川式麻辣锅。呢个会辣到去喉咙😋,但又十分滋味。对佢真系又爱又恨。另一个系蕃茄薯仔牛腩锅。佢个蕃茄同薯仔味非常浓郁,加埋牛腩系入面,令到汤嘅鲜味更突出。我自己本人比较钟意蕃茄薯仔牛腩锅!深海池鱼刺身。卖相超靓!而非常大盘。池鱼爽口弹牙,而且鱼肉非常厚身。咬落口真系啖啖肉!味道非常鲜味。真系令人食完一旧又一旧,停唔到口😋熺会馆四宝饺 。每一次嚟到都系必食嘅嘢之一!全部都系自家制,所以食材非常新鲜。食落口非常多汁。味道鲜味。值得推介!熺会手打四宝丸 。呢个都系自家制。份量非常充足。四宝丸肉质爽口弹牙。味道鲜美。超正!除咗呢啲之外,我哋仲叫咗鹿儿岛日本黑豚肉,椒盐一口豆腐同泰式冻凤爪。呢啲嘢食全部都好好味。喺呢度食饭真系食极都唔厌!