2017-07-08
之前已经同FD食过The Captain’s House,几次都觉得水准唔错,所以今次朋友生日饭话想食海鲜就即刻谂到黎呢到。 呢到食既系美式海鲜,最大特色就系佢呢个用胶袋装住既Seafood Plattes啦!呢到既Plattes有三款拣,我地得两个女仔,所以有拣左Platter A,海鲜我地就拣左Crawfish,Scallops同埋Long Leg Crab Leg;酱我地就拣左Jazz it up, 姐系将几种酱mix埋一齐。 先讲海鲜,Crawfish其实唔系好大只,不过肉质都几鲜,同埋索晒啲酱,好入味。 而Scallops就真系好大粒同埋有鲜味,系我最爱,至于Long Leg Crab Legs都好厚肉,沾落啲酱到好好味。至于呢个Jazz it up就系相对浓味既,我地都觉得好惹味,不过如果中意食淡味既就可能拣lemon butter sauce会好啲。 另外入面仲有唔少香肠,薯仔同粟米,要赞既系佢既粟米都真系好甜,沾埋酱好正。另外我地仲有叫左两款小食,先系Portabella Cheese Bomb ,呢个菇入面烟肉,加上好浓既芝士酱,够晒香同Juicy,钟意食菇既一定钟意
所以今次朋友生日饭话想食海鲜就即刻谂到黎呢到。
先讲海鲜,Crawfish其实唔系好大只,不过肉质都几鲜,
呢个菇入面烟肉,加上好浓既芝士酱,够晒香同Juicy,钟意食菇既一定钟意食。
至于个Wagyu Beef Tartar 呢,我地就觉得中规中矩,因为有咩味,
酱既份量又唔太多,所以有点淡。
最后我地仲叫左份甜品,French Toast Wice with Ice Cream ,
French Toast Wice其真系沾左蛋左既Toast,佢焗得外脆内香软,再配埋雪糕食真系几正,罪恶感爆登。
其他Menu: