2019-01-18
百乐中心系出咗名系揾食嘅好地方,夜晚嘅时候,成日都有好多人排长龙等上楼。平日的7:45,我地都等咗大约十分钟先有电梯 。呢度嘅装修都几浪漫,拍拖同周年都几岩。餐前面包餐包有蓝莓包,红莓合桃包,普通餐包同法包。上枱的时候,餐包都仲系热。我几中意个餐包,超热超松软。法包就比较脆,想食健康啲会有蓝莓或者红莓合桃,味道都唔错。仲有一个好得意的樽仔,中间系黑醋,外圈系橄榄油,可以因应自己的喜好去调教份量。香煎法国自然放养鹅肝伴焦糖苹果配砵酒汁我本身其实唔太好鹅肝,试过好多间餐厅都太溜。但呢个鹅肝意外地唔溜同带煎香味,鹅肝味都好重,同煮淋咗嘅苹果片好夹。 佢本身配苹果片应该系用黎消除鹅肝果阵油腻感。沙律落黑醋比较健康,亦都有早排开始多餐厅用的羽衣甘蓝。蒜蓉白酒煮法国蓝青口青口有浓郁的忌廉汤加上香草同埋蒜蓉煮成,蒜蓉好入味,食落去又唔会太咸,味道啱啱好。荷兰白菌忌廉汤汤好浓好杰身,每一啖都可以食到蘑菇碎,好足料。炭烧西班牙伊比利亚盖上肉(100%全橡果) 伴大啡菇, bb菠菜配葫芦瓜蓉强烈推荐呢道主菜!落单嘅时候,staff已经同我哋讲咗,猪会帮我地煮到七八成熟,所以肉会带粉红色。猪咬落去结实,但完
平日的7:45,我地都等咗大约十分钟先有电梯 。
呢度嘅装修都几浪漫,拍拖同周年都几岩。
餐前面包
我几中意个餐包,超热超松软。
法包就比较脆,想食健康啲会有蓝莓或者红莓合桃,味道都唔错。
香煎法国自然放养鹅肝伴焦糖苹果配砵酒汁
沙律落黑醋比较健康,亦都有早排开始多餐厅用的羽衣甘蓝。
蒜蓉白酒煮法国蓝青口
荷兰白菌忌廉汤
汤好浓好杰身,每一啖都可以食到蘑菇碎,
好足料。
强烈推荐呢道主菜!
猪咬落去结实,但完全唔系鞋。除左炭烧味外,仲带微甜同果味。再配以葫芦瓜蓉,调出嚟个味好清新。
炭烧澳洲和牛肉眼扒(M6-M7)
Rib-eye简左五成熟,食落牛味重。
staff比3款医我地简,最后简左味道比较淡的芥末,可以提味得黎又唔会抢左牛本身的味。
Tiramisu
Tiramisu微甜带淡淡的咖啡味,但又唔会好苦。
法式窝夫配焦糖汁伴雪糕
窝夫好脆,配上焦糖酱同雪糕好好食。
唔好睇佢每一道菜份量都好细咁,其实都几饱,我哋食主菜食到一半都已经觉得饱饱地,食埋甜品个肚已经顶住顶住。
我几钟意呢间餐厅嘅安排。
每一道菜都系分开上,会等我哋食完之后收晒野先上下一道。
另外,佢会喺我哋就嚟食完主菜嘅时候,问我哋想饮咩。 唔会有平时食完嘢,餐饮已经冻晒的情况。