2014-02-13 999 浏览
半山唔太就脚。。平时好少去。。不过今日食pre-Valentine's day dinner。。就即管试下新野。。餐厅细细间。。可能系平日。。冇坐满。。灯光较暗。。情调都啱倾计谈情。。佢地嘅餐前面包几重麦味。。入面软熟。。出面有少少脆。。不错。。头盘我地拣左青口。。数量比想像中多。。超过20只。。不过size细左啲。。啲汤好鲜甜。。如果唔系怕失礼。。差啲想饮埋 主菜我地拣左海鲜扁意粉。。几足料。。但系味道冇乜惊喜。。似一般西餐厅货。。另外我地仲叫左个beef tenderloin。。medium。。叫个侍应推介sauce。。佢话红酒汁。。磨菇汁同truffle jus都几好。。。我地就拣左少啲见嘅truffle jus。。块扒边位有少少烧到干左。。不过整体都几juicy同淋。。同好香嘅truffle jus非常夹。。真系好介绍。。而配菜嘅薯仔都几香滑。。本来我地仲想试下荷兰式甜品。。不过饱啦。。下次再试 到想埋单果阵。。啲侍应唔见晒人。。唔知系咪因为台台都上晒菜呢??搞到要特登行入去叫埋单

本来我地仲想试下荷兰式甜品。。不过饱啦。。下次再试

题外话/补充资料: 有人话呢度饮水喉水都要比钱。。我地冇求证。。不过都叫左两杯rose wine。。几易入口。。啱女仔饮
2014-02-12
  • beef tenderloin with truffle jus