2016-08-03
利申:本身好钟意食越南嘢第一次食呢间囍越 5个人去食所以都等咗一段时间因为大家唔系好饿 所以叫咗唔太多嘢食上:朋友话入面啲肉碎好奇怪 个人觉得唔难食都唔好食 一般般啦 有啲干身下:嗱 佢系马拉盏肉松炒饭 但我一粒肉松都食唔到跟住啲朋友话系咪啲肉碎等于肉松啊 但个炒饭味道系可以接受嘅 不过有朋友话比较咸 份量都算少金边粉酸酸哋 几开胃 系不妨一试嘅不过份量都几少下马拉盏通菜如果钟意重口味啲嘅食物嘅人应该会钟意 我觉得系好食系入味嘅 不过有朋友话比较油 咁就因人而异啦柚子沙律有啲苦苦哋 上面啲虾都算新鲜嘅 一般啦重点嚟喇!!!枱面有块牌写住咩咩冰茶嘅 $28一杯有六只味道 我哋叫咗4只味 包括洛神花 玫瑰 蜂蜜 石榴 我哋交换晒过嚟饮 所以我知道晒系咩味道嘅石榴:系就系似石榴嘅味啦但唔好饮 又唔系话酸又唔系话甜 总之饮落去你唔会觉得清新只系觉得奇怪蜂蜜:无谂过蜂蜜都伏 无芦荟味(佢写住有芦荟㗎)啲芦荟肉食落去似桂圆肉多啲玫瑰:超级超级甜 花味都浓嘅 但饮完就会觉得个甜字洛神花:个人觉得呢只味系最好 都算清新嘅 但朋友觉得好甜 虽然已经无玫瑰𠮶个咁甜原本想叫香芋西米糕 点知卖晒 所以叫咗芒果
第一次食呢间囍越 5个人去食所以都等咗一段时间
因为大家唔系好饿 所以叫咗唔太多嘢食
柚子沙律有啲苦苦哋 上面啲虾都算新鲜嘅 一般啦
玫瑰:超级超级甜 花味都浓嘅 但饮完就会觉得个甜字
小结:五个人叫6样嘢食加4杯饮品 埋单$5xx
个人就觉得唔系太值啦 好似食咗阵风咁 啲人又系咁埋嚟收嘢···明明我哋只系食咗半个钟左右 啲嘢食似系泰式多 连餐牌都有啲系写泰式嘅唔通新派料理嘅意思就系捞乱越南菜同泰国菜都得?!哈哈