2018-04-10 149 浏览
今日去开新蒲岗做野,咁饿饿地就上网揾下有乜好食喇,见到呢间都几多好评,咁就去试下喇去到见佢入面已经坐full晒,好彩啱啱有张枱埋单,等左一阵就有枱lu一行三人食左一个肉碎饭小辣,一碗冬阴公汤金边粉,加多半只海南鸡去骨海南鸡好嫩滑,半只原来已经好多,都只系$86蚊,抵食另外𠮶两样都煮得好正宗,冬阴公汤粉好正,仲有五只大虾,48蚊真系超值肉碎饭我本身以为有煎蛋嘅,后来先知要加5蚊,不过$44蚊仲想点丫,加上饱饱地所以冇加到lu埋单竟然每人都唔洗60蚊,我谂都冇乜泰国菜可以做到呢个价钱喇,性价比真系好高😍服务方面见佢得一个应该系老细嘅走黎走去招呼,好鬼忙,不过招呼都好殷勤,好好笑容,有耐性同我地介绍菜式不过舖头就细d,得四张枱我见佢地门口都有开枱嘅,唔介意坐街边食就冇问题,我自己反而就钟意坐outdoor,感觉仲有风味,好似泰国食街边档咁,正👍
去骨海南鸡好嫩滑,半只原来已经好多,都只系$86蚊,抵食
不过舖头就细d,得四张枱
香叶肉碎饭
冬阴公汤金边粉