2023-11-09
近日经常要出差,绝少系湾仔写字楼收工,今日唔洗出差,系湾仔收工的话,晚饭就想去好耐无帮衬嘅德克士食炸鸡.再想深一层,早排去旺角明记潮锅,经过女人街隐隐约约留意到一间汉堡包店有炸鸡买,炸鸡相卖相唔错,由于当然赶住去明记潮锅,无留底睇清楚,只记得哩间店铺有三个重点:1, 有汉堡包同炸鸡卖.2, 价钱四十零蚊一个套餐.3, 店舖细细只做外卖无堂食.好奇怪,上网系 google 大神又揾唔到哩间汉堡包店,连餐厅名都唔知,于是约埋女友小熊,放弃食德克士,转场落旺角开餐.餐厅正正系女人街入面近广华医院果边,餐厅名叫海贼船! 今次帮衬会唔会中伏上咗贼船呢?答案系原全无中伏!我地点咗1号餐同2号餐,1号餐系牛肉汉堡,2号餐系蛋牛汉堡,再加两件雷神炸鸡锤,炸鱼手指同炸洋葱圈.由于即做,炸薯条特别香脆,但要等成10分钟,而薯条份量惊人! 多出老麦一半份量! 薯条又够粗身,食哂成包薯条已经饱哂!炸鸡同样出色,外层香脆鸡肉嫩滑Juicy, 只系比想像中辣.洋葱圈外层松脆但颜色过深,卖相差咗D.由于太饱,第二日先食个包,面包仍然松软,汉堡牛肉厚身无渣 Juicy,美味! 赞!四十令蚊一个餐,虽然价钱同老麦差不多
1, 有汉堡包同炸鸡卖.
2, 价钱四十零蚊一个套餐.
3, 店舖细细只做外卖无堂食.
答案系原全无中伏!
洋葱圈外层松脆但颜色过深,卖相差咗D.
四十令蚊一个餐,虽然价钱同老麦差不多,但一定饱过老麦!
拒绝帮衬老麦之后,依家又多一个食汉堡包嘅好选择! 开心!
\(^0^)/