2018-05-08
身边朋友成日向我推介伦哥,因为又好食又抵食! 前晚终于同男朋友黎食!!我地一坐低,店员就好快咁拎前菜同自助调味架比我地,前菜有两碟一碟凉拌木耳,另一碟系凉拌四季豆(微辣), 酸酸辣辣咁相当醒胃!之后店员就上生果盘😳名叫风山水起😂😂佢地话生果应该系餐前进食的!适逢餐厅周年纪念,餐厅特意送上呢一碟象拔蚌刺身😆😆象拔蚌刺身好新鲜喔,轻轻沾寿司酱油食已经好好味!跟住上既系鲍你上位!鲍鱼煮到有酒楼水准(男朋友话😆) 食到唔记得影底🤫之后就到鸡煲!我地选左小辣,个人觉得可以再食辣的,下次要叫中辣! 鸡煲上枱时未熟的,要每两分钟打开捞一捞,大慨4-5次咁就食得! 随鸡煲仲有一碟牛百叶,水鱿鱼,系比我地差不多食到一半鸡既时候加入锅煮! 虽然鸡煲份量唔算太多(可以任加的),但食完都开始有小饱既感觉, 所以我地无追加,因为要留肚大战海鲜火锅 🦐🦀🦑🐚到期待已久既海鲜火锅啦!!店员帮我地收起鸡煲转火锅汤底,呢点真系太好(成日觉得鸡煲加汤打边炉劲肥)火锅汤底系时令水果汤,听落好似怪怪的,不过饮落清清地配海鲜一流,因为唔会遮左海鲜的鲜味! 海鲜拼盘份量劲多,有蛏子皇,象拔蚌,生蚝,肉蟹,龙趸片,脆肉蚖鱼,海蚬,
到期待已久既海鲜 火锅啦!!店员帮我地收起鸡煲转火锅汤底,呢点真系太好(成日觉得鸡煲加汤打边炉劲肥)火锅汤底系时令水果汤,听落好似怪怪的,不过饮落清清地配海鲜一流,因为唔会遮左海鲜的
鲜味! 海鲜拼盘份量劲多,有蛏子皇,象拔蚌,生蚝,肉蟹,龙趸片,脆肉蚖鱼,海蚬,马刀贝同海虾!全部海鲜都好新鲜同清洁得好干净!除左头四样之外,其他海鲜系可以无限refill🤭🤭名副其实食海鲜可以食饱饱! 食完个汤底劲鲜甜呢!另外,仲有好弹牙同足料既自家手打虾滑同墨鱼滑, 手切新鲜牛肩脊(肥瘦均匀十分鲜甜,不过唔系任食),特色什丸,云吞水饺同蔬菜篮!其实食晒餐厅提供既第一轮火锅料已经系好饱好饱好饱!
讲真出面食散叫打边炉都未必食到咁多唔种类而新鲜既海鲜,而且用呢个价钱可以一次过食到鸡煲,海鲜火锅,鲍鱼,牛肩脊,我同男朋友都觉得物超所值绝对有下次,难怪身边朋友个个都话正!🧐🧐