2008-09-16 10 浏览
跟女友决定中秋假后要去食海鲜,所以今日中午入左去榕树湾。经友人介绍 + 以前同朋友来南丫岛行完山时已光顾过这店,感觉不错。假期过后的中午,无咩人客,店员的服务态度比较散慢,但都算不过不失。店员一开始都推介龙虾、石班等等贵价海鲜,但我地不系想食呢d。我们没有点贵价的海鲜来吃,但店员都没有黑面,不过系我地睇紧菜牌时,个伙计挂住系度睇电视,要我地问佢野至再推介下豉油鸡。我地今日吃了...1. 炒蛏子(例牌$88):惹味好吃,蛏子size都可以,份量适中,好味道!2. 椒盐鲜鱿($60):我的至爱。炸都够香脆,有蒜盐加洋葱伴碟,味道不错。3. 蒜榕白菜仔($38):味道ok啦。4. 杨洲炒饭($40):味道ok啦。埋单$258,都可以啦,因为食物都几好食,店员态度还可以。出菜速度都好快。同时间有外国人来光顾,见佢地都有叫炒蛏子,炒蟹,炒饭,饮白酒啤酒…。我地一致认为,下次再来榕树湾吃海鲜的话,我们都会选这店。
跟女友决定中秋假后要去食海鲜,所以今日中午入左去榕树湾。

我地今日吃了...

3. 蒜榕白菜仔($38):味道ok啦。
4. 杨洲炒饭($40):味道ok啦。

埋单$258,都可以啦,因为食物都几好食,店员态度还可以。
出菜速度都好快。
我地一致认为,下次再来榕树湾吃海鲜的话,我们都会选这店。
  • 炒蛏子