尖沙咀系一个美食天堂 ,讲起金巴利街,大家都会谂起韩国菜,而喺韩国菜中间,就隐藏住一啲隐世食肆,就好似呢一间壹食就醉,佢系私房菜般嘅形式,除咗中菜,仲有火锅,唔系朋友介绍,都未必揾到呢一间餐厅。朋友介绍一定要食清酒卜卜蚬煲($188) ,话出边食唔到咁真材实料同埋咁回甘味道嘅质素。份量果然唔少,而我哋嘅只系小份量嘅价钱。 蚬煲上桌嘅时候已经用热清酒汤底浸住,再放上火锅炉,慢慢令佢水滚,当蚬全开,之后就加入少量清酒,就可以食。 蚬嘅size唔系好大,但系佢份量好多,所以都足够。清酒唔会话好浓烈,但系味道又能够感受到当中嘅酒香。蚬唔多沙系值得一赞🌟.啫啫滑鸡煲 $128讲起鸡煲会谂起出面好大煲嘅鸡煲,不过呢度嘅鸡煲其实系煲仔小菜嘅一种,唔会好大份,2人食食啱啱好。 鸡件肉质嫩滑,配上好多蔬菜,例如洋葱,甜椒等等,渗出蔬菜嘅鲜味。味道唔会好咸, 不过都系建议叫碗白饭配衬会比较好。
啫啫滑鸡煲 $128
味道唔会好咸, 不过都系建议叫碗白饭配衬会比较好。
2019-05-29
  • 清酒卜卜蚬