2022-08-28
La Casa 系西班牙文🇪🇸既意思原来系屋企🏠咁解,所以铺头名既意思就系食汉堡同意粉既屋企既意思,感觉几warm~ 门面系鲜明既黄色,仲有个say cheese🧀️既灯牌😂 里面仲有唔少霓虹灯,餐牌都系以黑底配萤光既字,装修sharp醒,另外有几张木🪵既bar枱,感觉几chill同relax~ 野食方面都唔错,尤其系对芝士🧀️既运用系呢到既特色,会大胆啲咁做唔同既mix & match~ (5 😍 系满分,🤩系半分) 三重烟肉芝士通心粉 🥓🧀️ + 炸薯角🥔 + 朱古力雪糕奶昔🍫🍦🥛 - $111 (combo set)西冷黑松露水牛芝士汉堡 🐮🧀️🍔 + 洋葱圈 🧅🥨 + 云呢拿雪糕奶昔🍦🥛 - $132 (combo set)三重烟肉芝士通心粉 🥓🧀️ (好味指数:😍😍😍😍🤩)芝士味🧀️真系几浓郁,应该分别用左车打芝士、巴马臣芝士、同埋水牛芝士,几有层次感,质感够晒creamy,又有拉丝既效果,啱晒钟意食芝士🧀️既fans😍 上面仲洒左唔少既烟肉碎🥓,煎香左既烟肉碎🥓既咸香就系令到个通粉一路食都唔觉得漏既关键,而且更加突出到个芝士味🧀️ 另外通粉食落唔会觉得粉,口感系爽既带啲烟韧~ 意想不到呢个
(5 😍 系满分,🤩系半分)
三重烟肉芝士通心粉 🥓🧀️ (好味指数:😍😍😍😍🤩)
芝士味🧀️真系几浓郁,应该分别用左车打芝士、巴马臣芝士、同埋水牛芝士,几有层次感,质感够晒creamy,又有拉丝既效果,啱晒钟意食芝士🧀️既fans😍 上面仲洒左唔少既烟肉碎🥓,煎香左既烟肉碎🥓既咸香就系令到个通粉一路食都唔觉得漏既关键,而且更加突出到个芝士味🧀️ 另外通粉食落唔会觉得粉,口感系爽既带啲烟韧~ 意想不到呢个芝士通粉🧀️几高质同性价比高~
西冷黑松露水牛芝士汉堡 🐮🧀️🍔 (好味指数:😍😍😍)
几特别既系呢个用既一片片既牛肉🐮而唔系常见既汉堡扒,口感会丰富啲,而且份量都几多,就咁睇都有成5片,同埋有香口既黑椒同黑松露⚫️就更加惹味~ 个包有少少面粉喺面头,有用牛油🧈烘过几香,质地软熟~ 入面有带有淡淡酸甜味、奶味🥛同埋会拉丝既水牛芝士🐮🧀️,另外仲有青瓜🥒、生菜🥬同洋葱🧅做配料,感觉会清新啲~ 不过略嫌个包🍔整体就稍为干左啲,同埋肉有少少韧
炸薯角🥔 (好味指数:😍😍😍😍)
上枱既时候仲系热辣辣既,口感外脆内软,里面既口感绵密,薯味🥔几出~
洋葱圈 🧅🥨 (好味指数:😍😍😍😍)
个洋葱圈 🧅🥨炸到金黄酥脆,里面既洋葱🧅腍腍地,味道香甜,层炸皮几薄,所以依然感受到又唔少洋葱🧅,口感几丰富
朱古力雪糕奶昔🍫🍦🥛 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
比起云呢拿奶昔🥛,小编更加钟意呢杯朱古力味🍫既🤩~ 朱古力味🍫够晒香浓,亦都有几香既奶味🥛,口感够晒顺滑,甜度适中,另外加左雪糕🍦入去打个奶昔🥛令到个质感饮落去更加thick同fluffy啲,好饮~ 而且keep住都够冻,配埋炸野一齐食一流~
云呢拿雪糕奶昔🍦🥛(好味指数:😍😍😍😍)
呢杯奶昔🥛一样有加到雪糕🍦入去打,质感一样thick同fluffy,另外有淡淡既云呢拿既清香,有埋几香既奶味🥛,口感够晒顺滑,甜度适中,感觉都唔错~ 而且keep住都够冻,配埋炸野一齐食一流~
好味指数:😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍🤩