2023-01-14
铜锣湾呢间乌冬专门店最大嘅卖点系一人座位,每个座位都有隔板,有啲似自修室咁🤣另外佢系自助点餐嘅,落单系门口有自助点餐机,如果坐正中间嘅位置上菜时,厨师会打开面前的幕帘,新手出嚟送餐,果下系有surprise到既🤣🍜乌龙面🍜🔸鸡白汤叉烧乌龙面🍜$88🔸虾浓汤吉列虾乌龙面(拌)🍤$98当天去到就有11款乌冬选择,有冷、热汤乌冬,亦有拌乌冬,份量都有得选择,大食既话可以拣大size!餐厅招牌系鸡白汤叉烧乌冬,汤底清甜,有少少奶香的感觉。乌冬系餐厅自家制的,好滑,口感都唔错。另一款系重口味啲,虾味超香浓,带点微辣!吉列虾好大只🍤虾肉弹牙,炸粉薄薄地咬落好脆😚小食🫔🍢🔸火炙半熟安格斯牛肉$78🔸明太子芝士卷$38🔸福袋年糕$28🔸日式炸鱼饼$25(download app做会员有得送)特别推介明太子芝士卷好好食😍有拉丝效果,明太子又有咸香味😚甜品🍓🍰🔸草莓罐装牛乳蛋糕$48🔸抹茶罐装牛乳蛋糕$48啊😍我觉得呢个包装真杀死人 好可爱😆要开罐头先食得!入面嘅忌廉海绵蛋糕都好松软🥰抹茶味就稍为甜咗啲🍵饮品🍹🔸日本木村信州苹果汽水$28🔸SOLO TEA 玉山乌龙茶$25📍#SOLOUDON #ソロうど
🍜乌龙面🍜
🔸鸡白汤叉烧乌龙面🍜$88
🔸虾浓汤吉列虾乌龙面(拌)🍤$98
当天去到就有11款乌冬选择,有冷、热汤乌冬,亦有拌乌冬,份量都有得选择,大食既话可以拣大size! 餐厅招牌系鸡白汤叉烧乌冬,汤底清甜,有少少奶香的感觉。 乌冬系餐厅自家制的,好滑,口感都唔错。
小食🫔🍢
🔸火炙半熟安格斯牛肉$78
🔸明太子芝士卷$38
🔸福袋年糕$28
🔸日式炸鱼饼$25(download app做会员有得送)
特别推介明太子芝士卷好好食😍有拉丝效果,明太子又有咸香味😚
甜品🍓🍰
🔸草莓罐装牛乳蛋糕$48
🔸抹茶罐装牛乳蛋糕$48
饮品🍹
🔸日本木村信州苹果汽水$28
🔸SOLO TEA 玉山乌龙茶$25
📍#SOLOUDON #ソロうどん (#铜锣湾美食)
铜锣湾登龙街18号V Point地下3号舖