2016-05-20
香港人好钟意放工后去 Happy hour 减下压~~我都唔例外, 间唔中都会同朋友仔去饮野倾下计!!!今次朋友仔就拣左呢间系中环云咸街既酒吧 Bit Point''*人流冇兰桂芳咁多, 不过都差不多满坐啦!!入面地方唔算大, 不过坐位都几舒适, 都可以倾到计~~呢度除了普通大品牌既啤酒及 Cocktails 外;仲有几款特别来自不同国家既手工啤酒!!味道各有不同~~Bit Point 主打特色热狗, 有 12款不同口味, 各款 HK$72''*应该有一款会岩你食既!!!呢款系 Chilli Cheese Dog, 入面有酸菜, 芝士!!佢地所用既面包脆中带软, 馅料多到满满的"*芝士味都算浓, 可惜芝士未够溶, 未能做到拉丝的效果, 不够过瘾呢~炸薯条系每次饮野必点的!!正正常常的炸薯条, 没有特别惊喜, 一边倾计一边食~好快 KO 成碟"*呢碟 Snackpatter 有 7-8款小食;有芝士粒, 芝士肠, 肉丸, 火腿, 酸瓜等等....适合一大班人一齐 share 黎食, 佐酒也很不错喔!!之后仲点了这个 Super Hot Hotdog~睇个名就已经知好 hot 啦!!!佢系
我都唔例外, 间唔中都会同朋友仔去饮野倾下计!!! 今次朋友仔就拣左呢间系中环云咸街既酒吧 Bit Point''*
人流冇兰桂芳咁多, 不过都差不多满坐啦!!
入面地方唔算大, 不过坐位都几舒适, 都可以倾到计~~
仲有几款特别来自不同国家既手工啤酒!!
味道各有不同~~
应该有一款会岩你食既!!!
佢地所用既面包脆中带软, 馅料多到满满的"*
正正常常的炸薯条, 没有特别惊喜, 一边倾计一边食~
好快 KO 成碟"*
有芝士粒, 芝士肠, 肉丸, 火腿, 酸瓜等等....
适合一大班人一齐 share 黎食, 佐酒也很不错喔!!
睇个名就已经知好 hot 啦!!!
佢系一款劲辣既热狗, 入面仲有薯仔粒及洋葱;
一啖咬落去就知道濑左野, 强劲既辣味即刻涌出黎, 辣到标眼水呀"*
但系辣得好过瘾, 自认食得辣既真系可以试下~~ 最后老板仲叫我地挑战呢杯深海炸弹!!!
一共3层不同既酒, 眼见顶层系 B12, 中间有 baileys 咖啡酒, 啤酒等等...
要连续饮哂 3层先叫完成~~
大家有兴趣真系可以挑战一下!!
可以话沟酒沟到七彩呢, 睇下大家饮完会唔会晕得一阵阵~~