2020-11-14
吾知大家中吾中意食烧肉呢?我个人黎讲都几中意🤤烧肉放题定散叫烧肉都好啦,同一大班人去一路烧一路倾计都几过瘾。烧肉放题固然抵好多,奈何喺香港嘅烧肉放题其实吾算好多,火锅放题或者日式放题相对会多好多。好耐之前去过牛魔呢度食烧肉,系贪佢位置够方便,环境又好似几好,今次烧肉瘾突然又发作,一于又去食先😆餐厅叫得「牛魔」,就紧系不乏牛肉嘅种类,但系牛肉已经分成日本、澳洲同埋美国嘅牛肉,啱晒牛肉控呀🐮咁除咗牛肉就当然仲有其他嘢食,有猪肉、鸡肉、海鲜、前菜等等。比窗划算嘅有几个set,咁就包晒前菜、牛肉同埋主菜,又吾洗谂拣边啲款式。首先黎嘅系美国Prime牛肋骨,记得上次黎都有食呢款,真系好好食!虽然话系牛肋骨,但其实吾洗话下下都食到骨,因为肉嘅部份都吾少,同埋牛肉时先经过腌制,都几入味下😋入味得黎唔会完全掩盖牛肉本身嘅鲜味👍🏼试完牛肉就系时候试吓猪肉,叫得好听啲就系豚肉。豚肉嘅脂肪同埋肉嘅比例算系几均匀,冇话偏重边一边。佢系五花腩,所以油脂味都几明显,食嘅时候油份更明显,好邪恶🤪樱花虾粟米饺子真系第一次食,表面都有几多樱花虾☺️第一次食樱花虾好似系樱花虾拉面,都几好食,估唔到搭配饺子同样不错😋饺子皮薄
樱花虾粟米饺子真系第一次食,表面都有几多樱花虾☺️第一次食樱花虾好似系樱花虾拉面,都几好食,估唔到搭配饺子同样不错😋饺子皮薄馅靓,食落去脆脆哋,里面嘅肉质结实,唔会散修修。
海鲜拉面都叫食过嘅,辣海鲜拉面就真系少食😳开头见到餐牌写住系辣嘅,都惊惊哋辣度超乎我意料之外,但又会想试吓🙊好彩食落唔会话真系好辣。海鲜有鱿鱼、虾肉等等,都系正常嘅海鲜种类,味道都几新鲜。
饮品叫咗杯乳酸梳打,都系正常嘅乳酸梳打味,唔会话太甜,可以中和食完成餐牛肉嘅咸味。