2020-10-23 1288 浏览
今次book左哩间专食和牛嘅餐厅食生日饭。🤪餐厅装修华丽,坐得好舒服,加上餐厅座位吾多,满座最多坐到20位左右。今次拣左哩个platinum set $1200/位前菜真系认真一般, 带子正正常常,不过胜在依间餐厅用嘅牛食材都系最顶级嘅。采用左三款和牛部位, 美国熟成牛舌,澳洲和牛小排同埋日本A5和牛牛胸腹。当中熟成牛舌经过一个月嘅干式熟成,喺特定嘅温度进行风干熟成,水份减少但系风味更加浓郁美味!肉身肥美,系我食过当中数一数二最好食嘅牛舌😋其他牛小排同埋牛胸腹油脂分布好均匀,肉质细嫩入口即溶!呢块和牛A5西冷好香既油脂味, 加上系炭烧,食落口感好似烧香左既乳猪味。第一次用依种食法食西冷牛筋配生菜,完全食落口系会觉得无筋之如会有好爽口既感觉另外仲有得拣和牛乌冬同A5和牛温泉蛋饭, 我哋两个人两样都拣咗,和牛温泉蛋饭值得推介,到最后食温泉蛋饭会有staff帮你成块和牛系你面前烧,个种好味嘅感觉难以形容😋😋😋整体和牛同埋餐厅气氛都好好,不过就系前菜同甜品略为逊色, 如果就咁帮牛评分会有9/10, 不过前菜同甜品可以略加心思去改善下😘

今次book左哩间专食和牛嘅餐厅食生日饭。🤪

今次拣左哩个platinum set $1200/位

肉身肥美,系我食过当中数一数二最好食嘅牛舌😋

其他牛小排同埋牛胸腹油脂分布好均匀,肉质细嫩入口即溶!