2023-01-07
近排有好一段时间冇去海港城,咁啱有位朋友想约我去shopping🛍️我咁岩谂返起海港城有间舖头之前觉得好好食,仲有好多唔同嘅菜式仲未试吓,咁啱趁住呢个机会就去返呢一间Nara Thai Cuisine , 帮大家update下呢间铺而家水准如何先!.🦀芒果软壳蟹米纸卷出其不意嘅配搭造就左呢一度令人惊喜嘅菜式,芒果🥭嘅香甜,加上软壳蟹嘅香脆在配搭埋米子卷入边切丝嘅蔬菜,都令到成个口腔充满层次感,令人想一吃再吃!.🍢泰式东北小食拼盘东北猪肉丸、清迈香肠、泰式香肠,均是其他坊间,甚至是泰国餐厅亦鲜见的菜式,加上肉碎沙律!整个菜式大髀很大的新鲜感给我和朋友~.🥘花胶海鲜冬阴功酸、辣、鲜,而且用料10分用心,泰国虎虾熬煮,南薇青柠叶、香第、指天椒等香料,而且佢嘅花胶绝对无气场,劲大嚿,食得劲开心。.🍜花胶鸡丝斑斓金面源自泰北,搭配泰国直直送烟韧斑斓蛋面,一啖系全部面吸哂啲椰香咖哩汤底精华斑兰面,一啖系金面的香脆,再一啖系嫩滑鸡丝,真系好正!😝.总结整体来讲不论食物、环境依然保持到水准,若然考虑紧食边间泰国餐厅,我哋依然非常推荐大家过嚟试吓呢间泰式餐厅!
🦀芒果软壳蟹米纸卷
🍢泰式东北小食拼盘