2011-07-09
今日我地到大埔整野,一于约姊姊's family食个丰富早餐! 其实之前在呢间餐厅食过一次,觉得佢地0既英式早餐真系好有英国风味,味道亦唔错,所以一于再来。我同老公先到餐厅,当时都未够11点,餐厅只有一、两台客。我地共4个人,当时餐厅只有正中间的两张台是给4人的,侧边的台都是2人台,因为我地觉得坐正中间有点唔自在,所以我地就问可唔可以把侧面的2人台拍埋 (当时我地见到有台客都系0甘...而且我地上次食都系0甘)...点知,餐厅当时的唯一一个waitress完全无笑容0甘话:「唔得! 0甘样我地好难做野架!」...0甘0既态度都有! 离谱! 无办法,我地只好坐中间的台~ 过了一会,侧面有张由其他客人拍埋的「4人台」埋单,我地就自己调左过去~ 好在姊姊佢地未到未order 野食,如果order 左食物分分钟唔比转位!今日睇番openrice先知原来呢间野出名服务差,仲有之前有位食家形容果有个「黑面waitress」真系好贴切! 点解已经有禁多人讲过d services 唔好,但都完全没有改善呢?好了,讲番食物,我地order 左两个精美早餐、两个全餐,味道系好好的!老公话呢度d 咖啡唔够好
我同老公先到餐厅,当时都未够11点,餐厅只有一、两台客。
老公话呢度d 咖啡唔够好饮,我就支持佢地系「公平贸易」,所以都赞!
今日先知,原来全餐的咖啡系大杯少少的,而且全餐系可以添饮的~ 精美早餐份量刚刚好! 全餐颇丰富! (如果多士可配果占、再加牛奶粟米片就更好)!! 值得一提0既系多士整得好好味! 在这里享受英式早餐真系颇舒服的! 环境也是我们喜欢的。
可惜就是服务太差了!其实睇番其他食评,服务差都系全赖那位waitress,真的很希望日后会有所改善! 因为比呢个waitress 影响左间餐厅真系有点可惜! 原本90分的餐厅现在变成不合格了! 试谂下,轻轻松松想唉番一个英式早餐,但waitress 比面色你睇,真系大大破坏晒食野0既气氛!