2011-08-08
之前买左团购coupon,有1杯沙律杯/生果杯 + 1份三文治 + 1杯Movenpick咖啡买完就跟coupon上o既地址去啦,点知coupon上写o既系“香港中环港景街1号港鐡站41号铺”,而我亦冇系呢度睇下位置,咁就好自然咁系中环站出左啦。(我本身唔系中环住/返工,亦好少去中环)大家都知中环站几大嫁啦,我揾晒成个站都冇,问港铁staff又话好似系ifc,就是但叫我系某出口出,之后再问人=.=咁我唯有打去Grove问啦。点知佢地d态度非常差我:“唔该想问下你地舖头系边度嫁?系ifc到定香港站?”Staff:“我地系香港站”完全冇尾音,我仲想问下近边个出口,都未出声佢就cut左我线,果时系2:1x pm,绝对唔系peak hour,都唔明点解可以咁!咁我唯有再搭去香港站啦(因为我真系唔识路同肚饿得很),去到见到好多个出口,谂住再打去问下近边个出口啦我:“唔该想问下你地舖头系咪系香港站?”Staff:“系”又系冇尾音同又cut左我线,咁我自己揾啦,最后由我系中环站到揾到Grove,用左我45mins!终于去到,谂住佢地可能好忙啦,所以先cut我线。点知佢有成5-6个staff系度,但就
我:“唔该想问下你地舖头系边度嫁?系ifc到定香港站?”
Staff:“我地系香港站”
我:“唔该想问下你地舖头系咪系香港站?”
Staff:“系”
终于去到,谂住佢地可能好忙啦,所以先cut我线。点知佢有成5-6个staff系度,但就1个客都冇!咁点解佢地都仲用咁o既态度去听电话呢?
希望佢地好好改善下同下次再做团购,写清楚系系香港站。
好,讲完d九流服务,讲返d一流o既美食。
蜜糖芥辣烧牛肉三文治:个包好多菜,好爽脆,同埋个汁好好味,有d黑椒味,不过牛肉就有d靭,好难先咬得开 沙律杯:好多苹果,好甜好爽,少少potato,粟米粒,青瓜,沙律酱份量刚刚好,都几大杯 Movenpick咖啡:好香好滑,正! 如果唔系佢地态度咁差,我都会再去!