2020-09-05 3645 浏览
岩岩遇著晚市开门唔洗等位,我地二人即刻冲入去本来想叫干炒牛河,但店员话下午生意太好,卖晒,咁试晚餐咕噜肉$90同驰名咖哩猪排饭$88啦先黎跟晚餐的雪耳猪骨汤,油菜及跟猪排饭既可乐。可能非常多人叫外卖,上面既𩠌菜到左半个钟先有主菜。雪耳够晒淋,个汤好润。另外猪骨靓,有肉香,猪骨既肉唔柴。主角炸猪排,点解可以咁好食,惊为天人! 非常有肉汁,调味有少少甜,讲唔出系咩味,好似五香粉咁。肉质刚好,位置有少少脂肪纹理,所以咬落真系好juicy!其中一块好厚另一块超薄。 不过我钟意薄呢块既口感, 友人就钟意厚既。其实都几好,因为厚薄口感真系会有 d 分别,而且两块厚真系食唔晒,我已经叫少饭。咖哩汁非常香浓,只系我同友人都觉得太辣,食到少少咋。晚餐咕噜肉友人话非常有获气,我自己食都觉得同出面唔同,无出面果种鲜红色,反而有黑醋既味。同样,调味都好正。而咕噜肉既肉位置真系正宗位置,中间有层筋位既部分,煮出传统水准!店内装修传统,但充满街坊人情味。我地第一次帮衬,已经见有好多熟客,店员会问佢今晚食咩呀,又会有食客送饼比 d 店员打气。而煮好既菜式又会由师父专承拎出黎放系客人枱面,讲唔该既话,所有店员都一定会
岩岩遇著晚市开门唔洗等位,我地二人即刻冲入去

雪耳够晒淋,个汤好润。另外猪骨靓,有肉香,猪骨既肉唔柴。

其中一块好厚

咖哩汁非常香浓,只系我同友人都觉得太辣,食到少少咋。

晚餐咕噜肉

店内装修传统,但充满街坊人情味。我地第一次帮衬,已经见有好多熟客,店员会问佢今晚食咩呀,又会有食客送饼比 d 店员打气。而煮好既菜式又会由师父专承拎出黎放系客人枱面,讲唔该既话,所有店员都一定会回敬唔洗客气。虽然多食客,但店员都无话催客,仲可以同店员之间或食客有讲有笑,真系配服!总之系好食得黎又拎人好舒服既餐厅,推介推介!