话说尖东海旁一向都好多酒吧,价钱可能偏高既关系,人流都唔算多~难得见到呢间餐厅咁满人,咁就拣左入去食个晚餐😎餐厅既装潢好artistic,6杯signature #cocktail 以餐厅墙上6幅画作为主题。🍷Ukiyo-E($110) 🍶6款其中一杯就系呢杯,里面有#茉莉茶清酒 同柚子汁,钟意酒味重既话,呢杯几岩你,唔会好甜,男朋友都话好饮!#黄咖喱蟹肉 - #蒜蓉包($88)🥘🍞浓郁嘅咖喱配上蟹肉,放上面包,每一啖都食到好香既蟹肉,啲酱其实好够铺上面包,超级满足!🦀醉香脆皮 #烧鸡(半只) 香茅油饭($188)🍗🍚(需时30分钟)店员同我哋推荐呢一个烧鸡饭,开始都犹豫要等半个钟,点知上左菜,食落好惊艳!好耐冇食高咁有水准既鸡,虽然系烤,但保持到鸡肉嫩滑,鸡汁锁左系鸡肉,配埋泰式辣酱(平时生虾点既酱汁),酸酸辣辣同烧鸡出其地夹,怪不得隔离枱都对呢碟菜赞不绝口!🐓好欣赏餐厅同大厨都好有心思去经营,酒吧可以做到咁高质素既菜式,完全系意料之外,私心希望餐厅可以出只全烧鸡既菜式☺️。大家去开尖东既话,不妨去试一试!😍推介!🌟🌟🌟

Ukiyo-E

Ukiyo-E($110) 🍶

#黄咖喱蟹肉 - #蒜蓉包($88)🥘🍞
醉香脆皮 烧鸡(半只) 香茅油饭

醉香脆皮 #烧鸡(半只) 香茅油饭($188)🍗🍚
(需时30分钟)

2023-01-26
Ukiyo-E