2023-02-06 354 浏览
深水埗 Tino s pizza 开张咁耐,经过无数次,但总系无缘帮衬,想帮衬时就爆场,当饮饱食醉经过佢地餐厅就大把位! 原来事必有因!今次去完大埔公路帮朋友间屋睇风水之后,落去深水埗医肚,经过见到有位,终于有机会入去试吓佢地D pizza.餐厅环境极有格调,系深水埗罕见,虽然内里好阔落,但就搅到坐得好鬼挤迫.点咗个套餐,有芝士薯条,唐扬炸鸡,蒜香海鲜 Pizza 薄批同红茶.首先大爱沙冰虽然有提供,但只有牛油果味! 点解唔出其他味呀? 扣分!红茶无甜味,我要问佢地攞糖浆添加.自从唔再帮衬 KFC 同老麦 (因为偷工减料) 之后,已经少食薯条,Tino s 嘅薯条口感比老麦更热更脆,薯条上嘅芝士反而食唔出味道.唐扬炸鸡最出色,外脆内软又 juicy,跟炸鸡嘅甜酱出奇地惹味,应记一功.食炸鸡时已经不停闻到 Pizza 嘅香蒜味,但入口味道颇淡,我要加上大量芝士粉,先至夹自己嘅重口味,而且批底唔够脆,size 又细咗D, 唔夹自己口味.食完之后先突然醒起,其实老天爷一早已经俾咗 signal 自己,但我都仲要去帮衬,咁就无得怪人地啦!最后一提,餐厅人手明显唔够但侍应对住我哩d麻烦人,服务

原来事必有因!

扣分!

红茶无甜味,我要问佢地攞糖浆添加.

最后一提,餐厅人手明显唔够但侍应对住我哩d麻烦人,服务态度都好好! 赞!
蒜香海鲜pizza
南瓜汤