2020-06-25
同肥仔睇完1/2魔法经过入去医肚,店员推荐我地叫set餐,set餐既玩法系 一个拉面+一个小食+一个饮品或甜品 再可优惠价追加 肥仔烧五花肉味噌拉面+炸鸡块+零系可乐+ 追加明太子鸡翼肥仔评价:五花肉唔够肥唔够油香重,味噌汤唔够浓味但后期个Aftertaste好咸,面质无评价都系拉面野入到口/ 炸鸡块好食,炸到恰到好处,好juicy, 热气既野就最岩肥仔,明太子鸡翼一般般无咩特别,无炸鸡块咁好食,我就觉得明太子鸡翼腥味好重,食落口好粉,口感怪怪地 我叉烧烧五花双并味噌拉面(期间限定)+忌廉蟹肉薯饼+绿茶蕨饼+ 追加木耳 我既评价:叉烧同五花我都有哂,五花的确唔够肥,定系切薄左所以食唔到肥既部分?佢既口感有点似煎「火农」左既烟肉,到叉烧啦,咬落去唔够扎实,一咬D肉碎开哂。但对比返,叉烧系好食过五花,个面我觉得ok既,几弹牙,不过个口感我觉得似系韩国既芝士面个种质感,个味噌汤我觉得够味仲有点咸,但点解肥仔会话唔够浓味既,经过讨论后,估计可能肥仔无捞起个面,通常拉面个味噌会一匙系个碗到先之后先到面汤配料,咁无捞过个面就可能有咁既唔浓味情况出现,木耳系拉面既朋友,佢地系夹到,我觉得用黎配拉面系
肥仔
我
叉烧烧五花双并味噌拉面(期间限定)+忌廉蟹肉薯饼+绿茶蕨饼+ 追加木耳 我既评价:叉烧同五花我都有哂,五花的确唔够肥,定系切薄左所以食唔到肥既部分?佢既口感有点似煎「火农」左既烟肉,到叉烧啦,咬落去唔够扎实,一咬D肉碎开哂。但对比返,叉烧系好食过五花,个面我觉得ok既,几弹牙,不过个口感我觉得似系韩国既芝士面个种质感,个味噌汤我觉得够味仲有点咸,但点解肥仔会话唔够浓味既,经过讨论后,估计可能肥仔无捞起个面,通常拉面个味噌会一匙系个碗到先之后先到面汤配料,咁无捞过个面就可能有咁既唔浓味情况出现,木耳系拉面既朋友,佢地系夹到,我觉得用黎配拉面系好食既,忌廉蟹肉薯饼唔够Creamy 食唔到忌廉个种奶香,绿茶蕨饼几好食好似糯米团(相片只有2粒因为我食左一粒先记得影😂),但其实佢系海藻寒天,我突然间有啲挂住台湾嘅柠檬爱玉,大家都系健康嘅草本野。
店员服务好好,店内位置阔落干净企理