2009-11-14 98 浏览
第五组老板阿WOOD又请我地食饭啦,最初HUNG哥提议去猪骨煲,我话乜又系去猪骨煲呀,我上次系猪骨煲度影过相,今次冇得影㖞,可以选梁山泊吗????(因猪骨煲便宜过梁山泊)之后,HUNG哥同我讲,将我番说话同阿WOOD讲,阿WOOD又话OK,咁...今餐饭就去咗梁山泊啦.一行8人,包括HUNG哥,阿WOOD,阿TUNG,CONNIE,TONY,IVY,STELLA同埋我.坐定之后,当然又系看餐牌啦,HUNG哥提议食铁板,个个都选铁板,(本来我系谂住食寿司定食,后尾先知道,因为叫4个铁板,佢会送番将COUPON,等下次光顾时,就免费有一个铁板,所以之后..我都是叫铁板).大部分人要咗个银鳕鱼定食,其余的叫了白鳝定食,猪汉堡定食和牛肉薄烧定食,平均一个餐60几蚊.讲番个餐有咩食 :前菜 - 青瓜沙律,酸酸甜甜,开胃菜 刺身 - 超迷你既刺身,可有可冇 汤 - 面豉汤一般啦 炒什菜 - 麻麻 白饭 - 唔系日本珍珠米,HUNG哥话系大陆种既米,食落口感麻麻 主角 - 银鳕鱼,唔腥,但亦唔代表佢整得好食 迷你三文鱼寿司 - 1蚊1件,每人最多三件,真系好迷你既寿司呀. 我个人认为,系度食个中午餐
讲番个餐有咩食 :
前菜 - 青瓜沙律,酸酸甜甜,开胃菜

刺身 - 超迷你既刺身,可有可冇
汤 - 面豉汤一般啦

炒什菜 - 麻麻

主角 - 银鳕鱼,唔腥,但亦唔代表佢整得好食

我个人认为,系度食个中午餐,加埋一,一个餐要70几蚊,就唔抵啦.不过佢送番2张COUPON,下次可以免费换番2个餐,咁...呢条数先抵番咋.

内在环境
前菜