2020-06-21
谂住父亲节订枱食晚饭,传统酒楼喜万年,1,似乎只愿做熟客:订咗枱,明明入边大厅有其他位,都唔肯比张枱我哋,要我哋坐出边,细枱当中枱咁加一个位,唔止阻塞道路,而且张枱都唔够位摆野,问三问四先肯搬入去 ,又话乜嘢有人订枱要留返俾人。咁样我哋都系订咗枱个㖞,点解留返俾人呢?最好笑系佢话订咗枱𠮶啲时间入边根本就一半客都冇。2,做到传统酒楼嘅菜式出边其他酒楼多数为咗悭功夫时间,未必肯做嘅菜式) ,值得一赞。3,食物质素:嗌咗六、七样嘢, 有一味特别差,就系”笼仔荷叶蒸蟹饭 ”,第一次上菜比咗俾咗隔离枱都算,之后直头漏咗我哋张单。其实要同海鲜一齐蒸,就系想啲蟹嘅香甜味入到落饭度,最终上菜𠮶阵,啲饭份量少,唔系好熟,仲要冇味。 大佬我要杨州炒饭仲好食啰🤦🏻♂️4, 整体来讲, 食物质素尚可,招呼一般,价钱偏贵,同一个价钱好多选择,未必会再帮衬。
谂住父亲节订枱食晚饭,传统酒楼喜万年,
1,似乎只愿做熟客:
2,做到传统酒楼嘅菜式:
(出边其他酒楼多数为咗悭功夫时间,未必肯做嘅菜式) ,值得一赞。
3,食物质素: