2016-09-27 1569 浏览
呢间食店系以前听发型师讲好味,一直都无试过,今晚又OT,经过𠮶条后巷见好多人帮衬,又唔系好肚饿,食个车仔面刚刚好,朋友陪我坐下,食几件小食!地方装修比较简单,一边开放式厨房煮车仔面同煎炸嘢,炒粉面在另一个厨房!因为第一次帮衬,我去车仔面柜台讲要食乜,店员阿姐帮我划飞收钱,我问系唔系坐低等,佢先知我堂食(大家误会)咁即刻还返外卖$1比我,再同我讲堂食坐低划飞就得!我话第一次帮衬唔熟唔好意思,佢就好豪迈咁讲:来多几次就熟喇!之后车仔面送到!3𩠌车仔面($36)一碗唔大碗,一个粗面饼(可以拣两个)可惜个粗面好粉,完全无咬口,就算腩汁汤好浓面都帮唔到手!牛腩唔多,腩肉夹带啲筋位,瘦肉部分太硬,牛筋爽口偏硬!牛腩入味所以好黑!猪肠幼身,唔太肥,肠衣好弹牙有嚼劲!而且比得多!无内脏膻味好好味!不过其中一件有啲黑色在肠内!其实无臭味!不过我都夹走咗!生菜爽脆正常!煎酿三宝:朋友食整体味道Ok(唔好拣粗面)店员爽手,走出走入上菜!好勤快又不至无礼,好快回应!因为已经比晒钱!食完起身走得!
之后车仔面送到!
煎酿三宝:朋友食

2016-09-20