2015-06-13 1364 浏览
星期日坐底,唔多人,叫左两客鱼生饭,都有海胆的。转头,两个定食来到,两份都冇海胆。我地问点解冇,侍应就话「冇海胆呀」已经帮我地一个转左做鱼子,一个转左做三文鱼。唔好理钱唔钱,厨房冇料唔系应该话番俾客人听咩?但你问都唔问就帮我转,仲两样都唔同,你跟咩准则去转既呢?我地唔想哂野,问佢点算,佢话「咁呢两个void左佢啰,你再拣过两个」「唔可以剩系换一两様㖞,师傅整左出黎系咁就系架啦㖞」「哦,我地唔会浪费架,师傅系入面食左佢架啦」总之就唔肯就咁换过第样野最后,食物质素普通。我转左叫三色丼,女友叫了葱Toro。唔系特别新鲜,不过不失啦。但面豉汤就够料,几好。系科学园冇得拣先可以卖到呢D价。有D侍应自己企埋一边倾玩,有D就一脚踼。可能,D钱去哂铺租同门面,一日最衰都系占中啦,搞到楼价有升冇跌。
星期日坐底,唔多人,叫左两客鱼生饭,都有海胆的。

总之就唔肯就咁换过第样野

最后,食物质素普通。
但面豉汤就够料,几好。
2015-06-07
  • 落地玻璃