2010-03-21
好友饭聚,相约7点铜锣湾食通天SML。第一次试,食物质素OK啦,唔系话好特别。饮品﹕- SML baby: 即系益力多 + 奶 + 士多啤梨 + 红莓。味道颇淡,好稀- 朋友个两杯Cosompolitan同tiramisu kiss好似正常D食物﹕- 菠菜沙律(中)﹕菠菜都算新鲜既,但系唔知佢放左咩芝士,个味怪怪地,我唔系好BUY- 墨西哥粟米片(小)﹕约有6块Nacho,再加埋黄椒同芝士,系好食既,我钟意佢个牛油果酱,不过如果多D芝士融响面,同埋有芝士酱就仲好- 薯条(小)﹕厚切、热上,最好味- 磨菇松露意大利饭(中)﹕味道都唔错,多菇,可以一试- 墨西哥鸡卷(中)﹕真系唔得,鸡肉鞋,仲要整㶶,其实系难食- 墨西哥番茄汤(小)﹕因为Waiter话明会辣,所以只系叫一客小size试一试,好彩。睇我个Friend个表情就知真系一般,而且真系几辣服务﹕其实真系唔得lor,由一入去等带位到食完走都系一肚火。book左枱,等带位就唔算耐,入到餐厅带位个女仔好似未回魂咁,问左几次我地系味4位,我由book枱到入餐厅都系话3位,入到去以为有得坐,点知仲系度搬紧枱,6座位、4座位搬左几次我地先可以有
饮品﹕
食物﹕
- 薯条(小)﹕厚切、热上,最好味
- 磨菇松露意大利饭(中)﹕味道都唔错,多菇,可以一试
服务﹕
其实真系唔得lor,由一入去等带位到食完走都系一肚火。book左枱,等带位就唔算耐,入到餐厅带位个女仔好似未回魂咁,问左几次我地系味4位,我由book枱到入餐厅都系话3位,入到去以为有得坐,点知仲系度搬紧枱,6座位、4座位搬左几次我地先可以有得坐。之后到上drinks又倒泻野,好在冇整湿衫,如果唔系真系嬲死。食到中途,又见到佢地几个waiter响度搬枱,2人枱变4人枱又搬番做2人枱,来来回回,我都唔知佢地知唔知自己想点。食到8点到,我book枱时已经讲左8点45分交枱,我地都知,但系唔驶8点就黎问你地仲会唔会叫其他野,或者叫定甜品,我地话一阵先,结果佢隔左一阵又问,又成日黎收呢样整个样,个waiter都唔算系好有礼貌。佢问到我地都嫌佢烦,决定埋单走人,去第二度食甜品。埋单$750,价钱铜锣湾黎讲算ok,但下次未必会再黎呢度。